NL -  FR

 

 

Vous êtes ici

Waarom ventileren met een systeem D

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Waarom Ventileren?

Een gezond klimaat in de woning is zeer belangrijk voor iedere bewoner. Minimaal en voldoende ventileren is noodzakelijk voor de gezondheid en voor een hoger wooncomfort.

Daarom mag in een goed geïsoleerde en luchtdichte woning een minimale en zo gecontroleerd mogelijke ventilatie niet ontbreken.

 

Waarom kiezen voor een systeem D?

Hoe werkt het?

De verse buitenlucht wordt via een F7 filter door het warmtewiel geleid en zo in de woning ingeblazen. Deze inblaas roosters worden voorzien in o.a. leefruimte, slaapkamer, bureau , …. Ook wel de droge ruimte genoemd.

Deze lucht wordt vervolgens door de doorstroomopeningen zoals onder de binnendeuren doorheen de woning geleid.

En via de roosters in de natte ruimtes zoals keuken, badkamer, wc, …. Terug naar de unit en via een G3 filter en het warmtewiel weer naar buiten weg geblazen.

 

Wat is de functie van het warmtewiel?

Zonder warmtewiel zou je buitenlucht aanzuigen die de temperatuur van buiten heeft. En de warme lucht die in de woning aanwezig is gewoon wegblazen.

Het warmtewiel gaat vb. in de winter de koude buitenlucht voorverwarmen door middel van de warmte van de lucht uit de woning.

systemair save 500

Wat zijn de voor- en nadelen van een systeem D?

                Voordelen :

  • De buitenlucht wordt voorverwarmd de woning binnen geblazen.
  • De verse lucht wordt gefilterd voor hij de woning binnenkomt
  • Het is mogelijk een hoog akoestisch comfort te bereiken
  • Het systeem geeft minder problemen met over- of onderdruk doordat het ik balans is.

Nadelen :

  • Ook al maken we gebruik van energie efficiënte ventilatoren met EC motoren voor een laag energieverbruik dat 50% lager ligt dan bij traditionele AC motoren. Een elektrisch toestel verbruikt stroom.  

 

 

Rotogerman made

 

 
 
Van Looy Lucien & Partners BVBA • Spalbeekstraat 142 • B-3510 Kermt • T.: 011 72 00 43
Webdesign: Kerfuffle.be